Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εισαγωγή

Συγχαρητήρια για το κουτάβι σας!
Και τώρα τι κάνουμε; Από την στιγμή που ήρθε το κουτάβι στα χέρια σας, ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν την σχέση που θα χτίσετε με τον σκύλο σας για αρκετά χρόνια. Το να γίνει αυτή η σχέση που ονειρεύεστε και όχι μια προβληματική σχέση εξαρτάται από την δική σας συμπεριφορά και καθοδήγηση που θα του δώσετε. Τα δικά μας λάθη στο μεγάλωμα του κουταβιού θα χρειαστούν δύσκολες και δαπανηρές εκπαιδευτικές διορθώσεις συμπεριφορών αργότερα. Η δική μας μόρφωση και η γνώση μπορεί να προλάβει πολλά από αυτά τα μελλοντικά προβλήματα.
Εάν θέλετε να μεγαλώσετε και να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι, πρώτα πρώτα να εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για να καταστρέψετε ένα κατά τα άλλα τέλειο κουτάβι. Πολλοί πρωτάρηδες που δεν είχαν ποτέ σκύλο εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν ότι το κουτάβι δαγκώνει, λερώνει το σπίτι, και γαβγίζει. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικές και απαραίτητες σκυλίσιες συμπεριφορές Το σκυλάκι πρέπει να μάθει τους δικούς μας κανόνες και καλούς τρόπους. Θέλει να σας ευχαριστεί, αλλά πρέπει να ξέρει πώς. Κάποιος πρέπει να του δείξει σωστά και αυτός είστε εσείς.
Το να μεγαλώνεις και να εκπαιδεύεις κουτάβια σε σωστές συμπεριφορές είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία, αρκεί να έχεις τις γνώσεις να το κάνεις. Η καταστροφή του χαρακτήρα ενός κουταβιού μπορεί να γίνει πολύ εύκολα εάν είμαστε νέοι ιδιοκτήτες που δεν είχαμε ποτέ σκύλο, και ακολουθούμε λανθασμένες ή απαρχαιωμένες συμβουλές εκπαίδευσης. Για να ξεκινήσει σωστά η σχέση μας με τον καινούργιο μας φίλο πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες και τα χρονικά περιθώρια που έχουμε για να πετύχουμε.
Σε αυτό το βιβλίο γράφουμε για τα πιο συνηθισμένα κουταβίσια προβλήματα, κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμούς, κοινές ασθένειες των κουταβιών, θα προτείνουμε θετικούς τρόπους προσέγγισης και λύσης των προβλημάτων συμπεριφοράς, θα τονίσουμε την αναγκαιότητα της έγκαιρης κοινωνικοποίησης, της αυτοπεποίθησης, της επιβράβευσης και θα περιγράψουμε το χρονοδιάγραμμα της περιόδου ανάπτυξης του κουταβιού.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου