Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Διαμόρφωση Χαρακτήρα του κουταβιού


Στο μεγάλωμα του κουταβιού έχουμε δύο στόχους. Πρώτα να του μάθουμε πως να συμπεριφέρεται, αλλά ακόμα πιο σημαντικός στόχος, να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα του. Αυτά τα δύο είναι τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους που δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.
Το μεγαλύτερο λάθος που πολλοί κάνουν είναι είναι να επικεντρώνονται σε θέματα συμπεριφοράς και να μην δίνουν τόσο  σημασία στην διαμόρφωση του χαρακτήρα. Η αυτοπεποίθηση του σκύλου είναι  το κλειδί για να μην γίνει φοβικό ένα ντροπαλό κουτάβι και να μην γίνει επιθετικό ένα κυριαρχικό κουτάβι. Αυτοπεποίθηση έχει ο σκύλος που ξέρει οτι έχει έχει έναν δίκαιο αρχηγό που τον αγαπάει στο πλευρό του.
Πώς μοιάζει ο σκύλος που έχει αυτοπεποίθηση;  Kινείται με άνεση, έχει καθαρό και εστιασμένο βλέμμα, και χωρίς σημάδια άγχους. Η ουρά του είναι σχετικά ψηλά και οι κινήσεις του σίγουρες, τις καινούργιες εμπειρίες τις αντιμετωπίζει προσεκτικά αλλά παραμένει ήρεμο. Κάποια σκυλιά γεννιούνται με περισσότερες δυνατότητες να έχουν αυτοπεποίθηση από μερικά άλλα, πάντως εμείς σαν ιδιοκτήτες μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά την αυτοπεποίθηση του σκύλου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου